miercuri, 7 ianuarie 2009

PageRank...a little about it

Ce e PageRank-ul ?

Ideea de baza a PR-ului este de a da fiecarui site din internet o "nota" de la 0 la 10, fiind calculata in functie de legaturilela pagina ta. De fiecare data cand cineva adauga un link catre site-ul tau, Google interpreteaza asta ca pe un vot dat site-ului tau.
Dar...asta nu e tot. Google se uita mai amanuntit la importanta site-ului care ti-a dat un vot. Cu cat site-ul care ti-a atribuit un vot are la randul lui un PR mai mare, cu atat si PR-ul tau va fi mai mare. Un link catre site-ul tau venit de la un site cu PR-ul 6 este chiar mai bun decat 10 linkuri de la site-uri cu PR-ul 3.
Un alt factor care influenteaza PR-ul intr-o mare masura este numarul de link-uri de pe pagina celui care ti-a dat un vot. Daca el a mai dat un vot si altor 500 de persoane, Google va considera votul la 1/500 din valoarea pe care ai avea-o daca link-ul tau ar fi singurul de pe pagina.

Google despre page rank:
"PageRank relies on the uniquely democratic nature of the web by using its vast link structure as an indicator of an individual page’s value. In essence, Google interprets a link from page A to page B as a vote, by page A, for page B. But, Google looks at more than the sheer volume of votes, or links a page receives; it also analyzes the page that casts the vote. Votes cast by pages that are themselves “important” weigh more heavily and help to make other pages “important.”"

Exista si diverse tool-uri pentru calcularea PR-ului, unul dintre ele fiind:
www.calculatepagerank.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu